Den sydkoreanske regering har meddelt en plan om at revidere de nuværende skatteregler for at udvide fordelene for virksomheder, der fokuserer på udviklingen af ​​fremvoksende teknologier, herunder blockchain, som en del af landets skub for innovations vækst.

Annonceret onsdag efter et møde med ministre fra otte regeringsorganer, der arbejder med den økonomiske politik, skal skatte satser reduceres for virksomheder, der beskæftiger sig med en række 157 “nye vækst teknologier” på 11 områder.

Desuden foreslog ministrene at nedsætte tærskelværdien for virksomheder for at være berettiget til skatte fordel. For at opnå skattefradrag skal en virksomhed tildele mere end 5 procent af det foregående års brutto salg til F & U, og 10 procent af F & U-investeringerne skal fokusere på nye vækstteknologier som blockchain.

Da en manglende eller manglende salg i et opstarts første år kan gøre det vanskeligt for den at søge skatte fordele, foreslår ministrene, at FoU-investeringsbehovet skal ændres til mere end 5 procent af det nuværende års brutto salg. Regeringen har imidlertid ikke oplyst, hvor meget skattefradraget kan være, idet yderligere detaljer om forslaget vil blive annonceret den 26. juli, med de forventede ændringer i første kvartal 2019. Mødet er det andet i en uge om samme emne, som også blev drøftet af ministrene i fredags.

En rapport fra nyhedsbureau Yonhap på det tidspunkt viste, at den nye skatteregel ville gælde for ethvert selskab med hjemsted i Sydkorea, der fokuserer på blockchain-teknologi, uanset om de er udenlandske eller indenlandske virksomheder. I relaterede nyheder meddelte Sydkoreas ministerium for videnskab og IKT, at de planlægger at investere 9 millioner dollars indtil udgangen af ​​2019 for at støtte blockchain-pilotprogrammer på seks pubic-serviceområder.