Sydkoreanske  cryptocurrency exchange Bithumb har lanceret et globalt over-the-counter (OTC) handels bord for digitale aktiver.

Med tanke på nyheden om torsdag, sagde firmaet, at det nye Hongkong-baserede venture – Ortus – er en “block deal, matchmaking service” for institutionelle kunder. I en OTC-aftale handler to parter direkte med hinanden, i modsætning til på en børs, hvor ordrer matches mellem købere og sælgere.

“Ortus vil fungere for at give institutioner mulighed for at købe og sælge digitale aktiver gennem et netværk af globale likviditetudbydere og drage fordel af en konkurrencedygtig og bedste prisudførelsetjeneste”, siger Rahul Khanna, Bithumbs direktør.

Ifølge sin hjemmeside har Ortus kontorer i Storbritannien, Hong Kong, Japan, Australien og Argentina.

For at komme i gang skal kunderne gennemgå “strenge” onboard-processer, herunder know-your-customer (KYC) og anti-money laundering (AML) dokumentation, firmaet sagde.

Ortus tilbyder funktioner som forsikret forældremyndighed og overførsler fra en amerikansk bankkonto. Virksomheden har ikke angivet hvilke digitale aktiver det vil tilbyde til OTC-handler.

Flere kryptobørser har i de seneste måneder lanceret OTC-handels borde for at udnytte den stigende interesse fra institutionerne.

Bare sidste måned lancerede USA-baserede Bittrex et OTC-skrivebord, der understøtter næsten 200 cryptocurrency. I december 2018 indledte Poloniex OTC-handels tjeneste til institutionelle kunder med en mindste ordre størrelse på $ 250.000.

Og en måned før åbnet krypto udveksling enhjørning Coinbase også en OTC-service til sine Prime-kunder – det vil sige, at finansielle institutioner søger at handle med forretnings midler.