Telegram udgiver officielt Ton blockchain testnet

Krypteret instant messaging service Telegram har officielt udgivet en testklient til sit Telegram Open Network (TON), ifølge filer indsendt på test.ton.org.

Det nyligt introducerede arkiv af filer, der er tilgængelige til download, er en distribution af en foreløbig version af TON Blockchain Network Lite Client sammen med de relevante dele af TON Blockchain Library, ifølge readme informations filen. Udviklingen er en forenklet stabil version af Lite Client.

Den 25. maj uploadede en GitHub-bruger tilsyneladende en version af klienten. Per readme-filen på GitHub, klienten – hvis den er konfigurerer korrekt – tilsluttet en fuld node til TON blockchain testnet og sendt nogle forespørgsler til den.

Bortset fra Lite Client selv kan brugere også installere en konfigurations filenn til smart kontrakt udvikling, der forbinder lite-klienten med en særlig server. Brugere kan således begynde at oprette nye smarte kontrakter, kontrollere tilstanden af ​​eksisterende smarte kontrakter, sende eksterne meddelelser til smarte kontrakter, blandt andre muligheder. Brugere kan også anvende Fift til at kompilere, udføre og debugere smarte kontrakter lokalt, filen læser.

Fift er et nyt programmeringssprog for TON, der blev udgivet i sidste uge. Sproget er specielt designet til at udvikle og styre TON blockchain smarte kontrakter og interagere med TON Virtual Machine.

Telegram lancerede i april en privat beta-test af TON blockchain til et begrænset antal globale udviklere i april. Mens testning ikke gav specifikke resultater, viste to anonyme testere, at blockchain viste en “ekstremt høj transaktions hastighed.”

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …