En tidligere estisk premierminister har underskrevet som rådgiver for en blockchain opstart, der ønsker at tilskynde folk til at udøve mere.

Taavi Rõivas, der løb den estiske regering som premierminister fra 2014 til 2016 og i øjeblikket tjener som medlem af landets parlament, har sluttet sig til cryptocurrency startup Lympo som formand for dets bestyrelse.

Lympo sigter mod incitament og aktiv livsstil gennem sin LYM token, meddelte firmaet i en pressemeddelelse. Rõivas bekræftede flytningen på Twitter og sagde, at han var “begejstret for at hjælpe en af ​​de mest lovende baltiske startups at vokse og forfølge missionen om at motivere folk til at udøve mere og bedre.

” Lympo siger, at det sporer og aggregerer brugernes sundhed og medicinske information, udstedelse af tokens for at belønne personer, der gennemfører forskellige fysiske aktiviteter. Disse aktiviteter kan blive annonceret eller potentielt sponsoreret af virksomheder, der arbejder med Lympo, ifølge hvidbogen.

Til gengæld kan virksomhederne modtage dele eller alle de aggregerede data fra deltagerne, selvom hvidbogen understreger, at brugerne opretholder ejerskab over deres data, og visse former for deling vil blive begrænset under E.U.’s generelle databeskyttelsesforordning (GDPR).

Mens Lympo oprindeligt bygget sit LYM-symbol på ethereum-protokollen, har startupet til hensigt at flytte sit token-økosystem til et andet blockchain – sandsynligvis siger NEO, adm. Direktør Ada Jonuse, i en FAQ, der blev offentliggjort i sidste måned.