Gary Cohn, en tidligere økonomisk rådgiver for amerikanske præsident Donald Trump, er netop blevet til en blokchain-opstart.

Spring Labs, et firma, der udvikler et blockchain-netværk til deling af økonomiske data, sagde i en pressemeddelelse fredag, at Cohn, som også tidligere var administrerende direktør for Goldman Sachs, tiltrådte rådgiveren.

Firmaets administrerende direktør og formand, Adam Jiwan, sagde, at Cohn bringer til Spring Labs “et væld af erfaringer med at forstå kompleksiteten på de globale finansielle markeder og et uovertruffen netværk.”

Cohn sagde i udgivelsen:

“Jeg har været meget interesseret i blockchain teknologi i en årrække, og Spring Labs udvikler et netværk, der blandt andet kan have dybtgående konsekvenser for den finansielle sektor.”

Den USA-baserede opstarts forårs protokol er et blockchain-baseret netværk, der muliggør udveksling af oplysninger uden at dele underliggende kildedata, udgivelsesstaten. I starten planlægges netværket at give mulighed for at dele identitet, bedrageri og forsikrings oplysninger mellem finansielle institutioner.

“Vi er mere end glade for at arbejde sammen med [Cohn] for at udføre vores vision om at transformere, hvordan information og data deles globalt på tværs af en lang række store industrier”, siger Jiwan.

Bortset fra hans 25 år hos Goldman Sachs fungerede Cohn senest som direktør for Det Amerikanske Økonomiske Råd, det vigtigste forum, som amerikanske præsidenter benyttede af økonomiske politikker.

Som overordnet økonomisk rådgiver for præsident Trump overvågede han administrationens dagsorden for den økonomiske politik i ind-og udland og ledede sine bestræbelser på at øge den amerikanske økonomi gennem skatter og lovgivningsmæssige reformer.