Tyrkiets kalder for Central bank krypto valuta

Et økonomisk “roadmap”, som regeringen i Tyrkiet afslørede i denne uge, indeholder flere punkter i forbindelse med blockchain, herunder et bud om at oprette en centralbanks digital valuta baseret på teknologien.

Den ellevte udviklingsplan, der blev offentliggjort på regeringens officielle hjemmeside, blev forelagt det tyrkiske parlament den 8. juli ifølge regionale rapporter. Det dækker perioden mellem 2019 og 2023, og er bredt set beregnet til at tjene som vejledning for at forbedre Tyrkiets økonomi.

Den vidtrækkende plan dækker en række emner, men siger især, at en “blockchain-baseret digital centralbank penge vil blive implementeret”, ifølge en oversættelse.

Dokumentet viser også, at lovlig og teknologisk infrastruktur vil blive fremmet af regeringen i et forsøg på at udnytte blockchain til “transport og told” formål. Derudover nævnes blockchain som en af ​​en række nye tilgange, herunder kunstig intelligens og tilsluttede enheder – også kendt som internet af ting – der vil blive brugt til at forbedre de offentlige tjenester. I sidstnævnte tilfælde er det ikke klart på nuværende tidspunkt, hvordan blockchain vil blive udnyttet.

Få detaljer om den foreslåede krypto valutaer kendt, men landet har underholdt ideen om et nationalt digitalt aktiv, Turkcoin, siden i det mindste i begyndelsen af ​​2018. Ifølge rapporterne på det tidspunkt blev ideen lagt af lovgiver Ahmet Kenan Tanrikulu, stedfortræder formand for Tyrkiets nationalistiske bevægelses parti og landets tidligere industriminister.

Nyheden om, at Tyrkiets centralbank vil udvikle en blokchain baseret valuta kommer dage efter, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, fyrede sin guvernør, Murat Cetinkaya. Ifølge Financial Times sagde Erdogan i denne uge, at centralbanken vil yde en større grad af støtte til økonomien.

Andre elementer i den ellevte udviklingsplan, men ikke direkte relateret til krypto valuta og blockchain, kunne i sidste ende påvirke virksomheder, der arbejder på disse områder.

For eksempel planlægger regeringen at indføre et Regulatory Experiment Area, en sammenslutning af betalings tjenester og elektroniske pengeinstitutioner, og Istanbul Finance and Technology Base. Tyrkiske banker har længe samarbejdet med krypto udvekslinger, selvom disse institutioner ofte pålægger strenge noterings- og onboarding politikker.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …