Ulovlig kryptovaluta mining, eller “cryptojacking” er blevet mere populær blandt cyberkriminelle end ransomware, ifølge en rapport fra Skybox Security.

I sin midtårsopdatering udtalte firmaet, at krypto miners nu tegner sig for 32 procent af alle cyberangreb, mens ransomware kun udgør 8 procent. Cryptojacking bruger kode gemt på websteder eller enheder til at udnytte ofre ‘computing ressourcer såsom deres centrale behandlingsenhed og båndbredde til mine kryptovalutaer.

Skybox-rapporten afslører et bemærkelsesværdigt skift i cyberangrebernes præferencer, når det kommer til at vælge værktøjerne i deres ulovlige handel. I anden halvdel af 2017 fandt Skybox, at situationen næsten var vendt omvendt. Mens ransomware-angreb – hvor dataene på en persons computer infektioners af malware og kun låser op ved betaling af et gebyr – udgør 32 procent af alle angreb, repræsenterede cryptojacking 7 procent af det samlede antal på det tidspunkt.

Mens årsagen til bytte i popularitet kan være delvis lavere end stigningen i prisen på kryptovaluta i slutningen af ​​sidste år, sagde Skybox, at ransomware-modellen oplevede aftagende afkast, da ofrene ophørte med at betale for rapporter, at data ikke blev dekryptere som lovet . Øget vedtagelse af brugerbeskyttelse, såsom data backup og bedre beskyttelses værktøjer, blev også citeret som en faktor.