Et rådgivende udvalg til US Internal Revenue Service (IRS) mener, at agenturet bør give klare retningslinjer for, hvordan cryptocurrency transaktioner kan beskattes.

I en ny rapport offentliggjort den 24. oktober fremhævede Information Advisory Program Advisory Committee (IRPAC) cryptocurrenices stigning i popularitet og bemærkede, at “der har også været en lige stor stigning med hensyn til de gældende skattemæssige konsekvenser.”

IRS har allerede udstedt et varsel tilbage i 2014, hvori det hedder, at cryptocurrency er behandlet som en form for ejendomme til skattemæssige formål, idet de gentager denne stilling i en erklæring, der blev offentliggjort i marts forud for den 15. april om indgivelse af skatte frist

Alligevel er det ifølge rapporten, “mange industri- og skatte handlere stiller spørgsmålstegn ved andre skattemæssige konsekvenser af cryptocurrency.”

Rapporten siger videre:

“Kan cryptocurrency betragtes som et specifikt udenlandsk finansielt aktiv? Hvordan beregnes grundlaget for cryptocurrency, der sælges? Gælder rapportering af mægler til cryptocurrency transaktioner? Derfor anbefaler IRPAC, at IRS udsteder yderligere vejledning om skattemæssige konsekvenser af cryptocurrency transaktioner.”

En diskussion yderligere i rapporten forklarer, at cryptocurrency og deres potentielle skatteforpligtelser i USA kan være så meget som 25 milliarder dollar, ifølge en forskningsnota udgivet af Fundstrat Global Advisors. Dette tal er dog baseret på en værdi på 92 mia. Dollars i skattepligtige gevinster for amerikanske baserede cryptocurrency investorer.

Rapporten tilføjer, at ifølge Fundstrat kan så meget som 50 procent af cryptocurrency relateret skatte forpligtelser være gået urapporteret – selvom det indrømmer, at dette tal måske ikke er korrekt.

“Uanset om disse estimater er korrekte, understreges det klart, at der er behov for at få mere information om operationerne i disse protokoller og for at sikre, at skatter, der kan være gældende for dem, bliver samlet effektivt,” fortsætter rapporten.

Rapporten anerkender også, at nogle investorer kan anvende udvekslinger uden for USA, eller investere i cryptocurrency designet til at aktivere anonymitet for at undgå at betale skat. Den foreslår at samarbejde med andre regeringer og anvende eksisterende juridiske retningslinjer, herunder informationsrapporteringsregler.

Når det er sagt, bemærker rapporten også, at “der fortsat er betydelige åbne problemer”, hvilket vil kræve analyse og vejledning for at præcisere, hvordan begrebet “transaktion” kan defineres.

“Mange, hvis ikke de fleste, skatteyderne vil rapportere disse aktiviteter korrekt, hvis de er i stand til at bestemme konsekvenserne af deres cryptocurrency aktiviteter”, siger rapporten.