En lovgiver fra den amerikanske delstat Utah har indført et lovforslag, der ville forhindre blockchain firmaer i at blive klassificeret som pengeoverførere.

Den republikanske senator Daniel Hemmert arkiverede senatregning 213 i sidste uge og foreslog, at enhver person, der “letter oprettelsen, udvekslingen eller salget” af visse blockchain-relaterede produkter, bør undtages fra statens pengeoverførsels love.

Regningen har også til formål at skabe en lovgivnings gruppe kaldet “Blockchain Pilot Project Evaluation Task Force” for at undersøge potentialet i teknologien i offentlige tjenester.

Arbejdsgruppen på 12 medlemmer vil også anbefale et pilotprojekt ved hjælp af teknologien i Utah på et statsligt eller kommunalt plan og undersøge kommercielle anvendelser af blockchain til “fremtidig økonomisk udvikling i Utah.”

Endelig udarbejder den senest den 30. november en rapport, herunder enhver foreslået lovgivning, til Interimsudvalget for Forretnings- og Arbejdsmarkedsforhold og Den Lovgivende Forvaltnings komité.

I et lignende træk præciserede Pennsylvania, at krypto udvekslinger og tjenesteudbydere ikke kræver en pengeoverførsels licens til at operere i staten i januar.

North Carolina-staten tog imidlertid den modsatte holdning i 2016 og vedtog en opdatering til statens Money Transmitters Act, der indebar, at virksomheder, der arbejder med bitcoin og andre cryptocurrencies, får en pengeoverførsels licens.