Venezuela undgår US sanktioner med Rublen og Krypto

Venezuela og Rusland er i forhandlinger om at bruge rublen i gensidige handels afregninger og derved afstå den almindeligt anvendte amerikanske dollar i land-til-land-transaktioner. Desuden overvejer de to lande at bruge El Petro, Venezuelas oliepåvirket krypto aktiver, som et andet udvekslings middel.

Venezuela’s FN-repræsentant, Jorge Valero, fortalte det russiske husorgan Russia Today om de kommende handels planer.

Petro er knyttet til værdien af ​​en tønde venezuelansk olie, og den nationale valuta, bolivaren, er fastgjort til Petro. Venezuela håber at undgå sanktioner ved at afbryde USD og Petro er en integreret del af denne proces. Det er også “bytte råolie til importerede produkter” ifølge RT.

RT skriver:


Diplomaten understregede, at de amerikanske sanktioner mod den venezuelansk oliesektor sammen med indefrysningen af ​​dollarregnskabet har haft en enorm negativ indvirkning på landets økonomi. Foranstaltningerne frataget den latinamerikanske nation fri adgang til international finansiel støtte og investeringer i sin oliesektor.

Det amerikanske finansministerium på lagde sanktioner mod den venezuelansk regering og dens krypto udveksling Evrofinance efter Petros lancering. Skatkammeret skrev, at “Evrofinance’s involvering i Petro viste Maduro håb om, at Petro ville tillade Venezuela at omgå amerikanske økonomiske sanktioner.”

I betragtning af at der ikke er åbne krypto forbindelser og ingen reel måde at betale med krypto i Venezuela, er der efter flere måneders indsats vist en indsats for at rute rundt om sanktioner rettet mod at få Venezuelas katastrofalt ødelagte regering tilbage på sporet, men måske eller måske ikke har stor effekt på den lokale økonomi.

About Søren Petersen

Søren er en freelance journalist hos Kryptoposten, som dækker Bitcoin og primært Blockchain teknologien i Verden og I Danmark

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …