Venezuela håber, at verdens oliemarkeder vil begynde at bruge sin kontroversielle nationale cryptocurrency, petroen.

Manuel Quevedo, landets olieminister og præsident for det statsejede olieselskab PDVSA, annoncerede i et tweet onsdag, at Venezuela vil tage petro til Organisationen for Olieeksportlandene (OPEC) i 2019 som “de vigtigste digitale valuta støttet af olie. ”

En anden PDVSA tweet viser et nyheds billede af Quevedo, der snakker om emnet, med billedet med citatet:

“Petro vil blive den digitale valuta for olietransaktioner verden over, vi vil præsentere den for OPEC, det er en af ​​internationaliserings foranstaltningerne i valutaen.”

Flytningen har til formål at gøre det muligt for Venezuela at begynde at bruge petro til at markedsføre sin olie fra første kvartal næste år, ifølge en rapport fra Prensa Latina, stats bureauet for Cuba.

Quevedo mener, at flytningen vil bidrage til at forbedre landets økonomi og “garantere” vækst og velstand.

Virksomheder interesseret i venezuelansk olieprodukter er blevet bedt om at blive medlem af landets nationale cryptocurrency platform, siger rapporten. Quevedo har efter sigende opfordret flyselskaber og rederier til at tilmelde sig en digital tegnebog til at handle i petro.

“Benzinen til fly, skibe, vi sælger den i Petros. Det er Venezuelas valuta,” blev han citeret som det kinesiske nyhedsbureau Xinhuanet sagde.

Venezuela begyndte salget af petro til sine beboere den 29. oktober via en officiel regeringsportal og sagde, at token skal bruges til dem, der søger at få pas. Landet bragte sin nye nationale valuta, den suveræne bolivar, til petro i juli i år.

Petro blev først lanceret i pre-sale i februar, på trods af at den oppositions styrede kongres har kaldt den ulovlig, da den først blev annonceret.