Venezuelanske banker er blevet beordret til at bruge petro, den maduro-regerings lancerede cryptocurrency, som en regningsenhed.

Wire Services AFP rapporterede tirsdag, at “al finansiel information” skal være denomineret i både Bolivar – Venezuelas officielle valuta – samt Petro, der blev kontroversielt afsløret i december. Maduro’s regering har hævdet uden bevis for at have rejst milliarder dollars under en præsident tidligere i år på trods af tilbagevenden fra oppositionsledere i landet såvel som internationale kritikere, herunder den amerikanske regering.

Faktisk godkendte amerikanske præsident Donald Trump i marts nye sanktioner mod Venezuela, der specifikt målrettede petro. Udviklingen er det seneste mandat til at komme ud af Maduro-regeringen i forbindelse med petro.

Det blev tidligere meddelt, at det statsejede olie- og gasselskab Petróleos de Venezuela (PDVSA) vil begynde at bruge petroen som en regningsenhed, og embedsmænd har også bestilt, at stats finansierede pensioner og lønninger forankres til kryptokurserne. De seneste nyheder kommer også på hælene i en FN-rapport, hvori det hedder, at siden 2014 har 2,3 millioner mennesker flygtet Venezuela midt i landets økonomiske krise.