Verdens første bank-backede kryptovalutaveksling er nu åben for offentligheden efter forsinkede måneder.

Den japanske finansielle gigant SBI Holdings lancerede formelt sin internt kryptovaluta handelsplatform kaldet VCTRADE i sidste måned. Men som rapporteret på det tidspunkt var handelstjenesten kun tilgængelig for en gruppe udvalgte brugere, der foruderegistrerede med platformen i oktober 2017.

I en meddelelse, der blev offentliggjort tirsdag, sagde SBI Holdings, at tjenesten nu er fuldt åben for brugere i alderen 20-70 år, der bor i Japan. En registreringstjeneste for erhvervskunder er dog endnu ikke blevet stillet til rådighed.

Ved sin lancering i juni meddelte VCTRADE, at den oprindeligt vil støtte handel med japansk yen mod XRP, det oprindelige tegn på rippelprotokollen – et skridt, der stemmer overens med institutionens bredere støtte til XRP i grænseoverskridende blockchain-afvikling. Efterfølgende tilføjede platformen yen-baserede handelspar til bitcoin cash og bitcoin henholdsvis 8. og 15. juni.

Dagens offentlig lancering kommer to år efter, at SBI Holdings først annoncerede, at det ville bygge udvekslingen i oktober 2016. VCTRADE modtog en driftstilladelse fra Japans finansielle vagthund, Financial Services Agency, sidst i sidste år.

Dens debut blev forsinket i flere måneder, da firmaet arbejdede for at øge niveauet for intern sikkerhed efter en massiv $ 533 millioner hack på landets Coincheck udveksling i januar.