Olie og gas konglomerat Reliance Industries – ejet af Indiens rigeste person, Mukesh Ambani – har brugt blockchain til at gennemføre sin første handels transaktion.

Ifølge en pressemeddelelse fra HSBC India, der blev deltaget med CoinDesk i søndags, har Reliance Industries for nylig udført en “live” blockchain-drevet handels transaktions i samarbejde med den amerikanske globale kemiske distributør Tricon Energy.

End-to-end transaktionen blev lettet af banken majors HSBC India og ING Bank, Bruxelles, og gennemført på virksomheds konsortiet R3s Corda blockchain platform, tilføjes udgivelsen.

Corda-platformen blev integreret med en platform leveret af U.K.-baserede handelsfinansieringsfirmaet Bolero International, og blev brugt til at udstede og styre en elektronisk konnossement.

Ved hjælp af blockchain-platformen blev der udstedt et kreditkort af ING Bank for Tricon Energy USA (importøren) med HSBC India som rådgivnings- og forhandlings bank for Reliance Industries, Indien (eksportøren), forklarer udgivelsen. Et kreditkort er en bankgaranti for en købers betaling til en sælger.

HSBC Indiens hoved for global bank og markeder, Hitendra Dave, sagde:

“Brug af blockchain er et vigtigt skridt i retning af digitalisering af handel. Den overordnede effektivitet, der medfører handel med finansiering, sikrer omkostnings effektivitet, hurtigere vending og potentielt frigørelse af likviditet til virksomheder.”

I øjeblikket bruger importører og eksportører papirbaserede kreditkort til at understøtte transaktioner, hvor hver part sender dokumenter enten via post eller fax. Denne manuelle proces forringer ikke kun tempoet, men øger også omkostningerne.

Den blockchain-drevne handelsfinansieringsplatform er derimod rettet mod at digitalisere processen og dermed spare tid og omkostninger.

“Brug af blockchain giver betydeligt potentiale til at reducere de tidspunkter, der er involveret i udveksling af eksportdokumentation fra de udestående 7 til 10 dage til mindre end en dag,” siger Srikanth Venkatachari, fælles økonomichef hos Reliance Industries.