Zilliqa tilføjer “smart contracts” til sin blockchain

En meget ny cryptocurrency tilføjer nu “smart contracts” på sin platform.

Amrit Kumar, Zilliqas præsident kommenterede, at deres projekt er klar til at bruge teknologien, der har været to år under udvikling, til erhvervslivet.

Projektets funktionelle smarte kontrakts sprog Scilla er vant til at skrive og implementere smarte kontrakter på Zilliqa blockchain. Dette sprog skal give større sikkerheds garantier på sprogniveauet, som Kumar hævder.

Crypto platformen løser den fælles blokchain forhindring af skalerbarhed gennem teknik kaldet sharding, der bruges til en effektivitetforøgelse, som også foregår bitcoin. Selv om det stadig skal bevise dets levedygtighed i store tilladelsesløse netværk.

Teamet prognosticeret i 2017, at “ved ethereums nuværende netværks størrelse på 30.000 minearbejdere ville Zilliqa forvente at behandle ca. [1.000] gange transaktions hastigheden for ethereum.”

Andre kerneegenskaber, der tilbydes af Zilliqas smarte kontrakter, er at de kan modtage formel kontrol og komme med en række statisk analysatorer, der hjælper med at finde potentielle fejl og problemer i kontrakter. Scilla-sproget er også designet til at håndtere forskellige operationelle komponenter (såsom beregning og kommunikation med andre kontrakter) på en måde, der eliminerer komplekse interleaving. Den udfører aritmetiske operationer uden at bruge eksterne biblioteker, som det kommer med en række standardbiblioteker.

Selskabets præsident kommenterede på det, at denne funktion skulle forhindre hændelser som DAO og parity hacks.


About Liana L'Amour

Check Also

IBM med ny blockchain til data mangement

Teknigiganten IBM og blockchain-selskabet Chainyard har i fællesskab udviklet et nyt blockchain-netværk til styring af …